qhyxy9nfccfjsosedjor

22 oktober: Så lyckas du med webb-TV!

Seminarium 22 oktober  i samarbete med Medievärlden.

I stort sett hela tillväxten på internet kommer de närmaste åren att ske inom rörlig bild. Aftonbladet och Expressen storsatsar nu på webb-tv – och det gör även ett antal lokaltidningar. Därför har Medievärlden Premium, i samarbete med Audiendo, satt ihop ett specialseminarium om webb-tv.

Sören Karlsson har startat både tv-kanal och webb-tv som digitalchef på Helsingborgs Dagblad. Han delar med sig av sina erfarenheter kring hur man bygger upp en tv-verksamhet, såväl redaktionellt som kommersiellt. Konkreta råd och tips för att undvika grynnorna som andra redan kört på, och dra nytta av det som visat sig fungera.

Eva Åberg levererar en omvärldsspaning med exempel på vad som är på gång, men går även djupare in i ämnet: Varför består i princip hela tillväxten på internet av video? Vad är det som händer i hjärnan när vi ser video? Och om den rörliga bilden i en social kontext som förändrar allt.

Vi vill hjälpa deltagarna att finna svar på frågorna:

  • Varför ska vi göra video? – Hur utvecklas tittandet, formaten och intäktsströmmarna i framtiden?
  • • Vad kan vi göra? – Innehållsstrategier, olika vägval i Sverige och utomlands, konkreta exempel och resonemang om vad som bäst passar olika typer av organisationer.
  • Vem ska göra det? – Olika vägval för olika typer av organisationer, vilka redaktionella kompetenser och verktyg behövs?
  • Finns det någon affär idetta? – Varfinns intäkterna iwebb-tv?

Sören Karlsson är en av Medievärlden Premiums experter och jobbar med att hjälpa mediehus och andra organisationer att starta och utveckla tv på webben.
Eva Åberg är en erfaren utbildare, föreläsare och utvecklare av redaktionella organisationer och övriga näringslivet. Hon har en bakgrund inom tv, bland annat på SVT Rapport.

Målgrupp: Mediehus, organisationer och andra som funderar på webb-tv, eller som redan är igång men behöver en uppdatering och nytändning.

Plats: Medievärlden, Kungsgatan 62, Stockholm